NPO
NTR
3 oktober 2014

kortx


NTR, het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en CoBO organiseren voor de 15e keer KORT!
Nieuwe en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen krijgen de kans om korte fictiefilms te maken. KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten, waarvoor een budget van maximaal € 73.500 per film beschikbaar is. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan KORT! deelnemen. Deze krijgen een langere productieperiode (van maximaal 18 maanden).
KORT! is een onderdeel van het Deltaplan Talent.

 

Deelnemen
Een aanvraag kan uitsluitend gedaan worden door een ervaren, in Nederland gevestigde producent.

Elke producent mag maximaal drie projecten indienen. Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs die reeds drie keer een KORT! hebben gemaakt kunnen zich vijf jaar na de laatste deelname weer opnieuw aanmelden.

 

Selectie

De selectie vindt plaats op basis van uitgeschreven scenario’s. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario en de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.

 

Duurzaamheid

KORT! gaat  in vervolg op de vorige edities verder met het duurzaam produceren van film. Alle geselecteerde deelnemers aan KORT! verplichten zich daarom tot duurzaam produceren. Zie www.greenfilmmaking.com.
Aanmelden
Aanmelden kan door uiterlijk dinsdag 18 november 2014 vóór 17:00 uur een volledig ingevulde digitale versie van het aanmeldingsformulier met bijlagen viawww.filmfonds.nl en drie ondertekende en ingebonden papieren exemplaren met bijlagen bij het Nederlands Filmfonds in te dienen.

 

Bekendmaking uitslag
De uitslag wordt half januari 2015 bekend gemaakt. De première van de films is voorzien op het Nederlands Film Festival 2015 (m.u.v. de geselecteerde animatiefilm(s) die mogelijk een jaar later in première gaan). De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie via de NTR.

 

Mocht het project geselecteerd worden dan staat wo. 21 jan. 2015 het kennismakingsgesprek gepland.

 

Nederlands Filmfonds                                                                                 
Jolijn van Rees
Pijnackerstraat 5
1072 JS Amsterdam
020-5707678
j.van.rees@filmfonds.nl

NTR Televisie
Redactie NTR
Postbus 29000
1202 MA Hilversum
035-6774555
drama@ntr.nl