NPO
NTR
15 september 2015

bloedhond1

 

NTR, het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en CoBO organiseren voor de 16e keer KORT!. Nieuwe en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen krijgen de kans om korte fictiefilms te maken. KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan KORT! deelnemen.

Wie komt in aanmerking?

Een productiemaatschappij die minstens twee jaar in Nederland gevestigd is en als hoofdactiviteit het produceren en exploiteren van films heeft.  De producent dient hoofdverantwoordelijk te zijn geweest voor het realiseren en uitbrengen van tenminste twee (korte) fictiefilms in Nederland.

Elke producent mag maximaal twee projecten indienen. Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs die reeds drie keer een KORT! hebben gemaakt kunnen zich vijf jaar na de laatste deelname weer opnieuw aanmelden.

Bijdrage
Maximaal € 73.500,- per film

Uiterste indiendatum
1 december 2015


Procedure

De selectie vindt plaats op basis van uitgeschreven scenario’s. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario en de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.

Duurzaamheid
KORT! gaat in vervolg op de vorige edities verder met het duurzaam produceren van film. Alle geselecteerde deelnemers aan KORT! verplichten zich daarom tot duurzaam produceren. Zie www.greenfilmmaking.com.

Subsidie aanvragen
Aanvragen kan door uiterlijk op de indiendatum vóór 17:00 uur de digitale versie van het aanvraagformulier met bijlagen in te dienen via www.filmfonds.nl. Met een account kunt u een digitale aanvraag indienen in Frame. U komt bij het juiste formulier door eerst te kiezen voor de categorie ‘Samenwerkingsprojecten’ en daarna voor ‘KORT! – New Screen NL’. Heeft u nog geen account, ga dan naar www.filmfonds.nl/digitaal-aanvragen. Daarnaast moet één ondertekend en ingebonden papieren exemplaar van de aanvraag ontvangen zijn door het Nederlands Filmfonds, Pijnackerstraat 5, 1072 JS Amsterdam.

 

Bekendmaking uitslag

De uitslag wordt half januari 2016 bekend gemaakt. De première van de films is voorzien op het Nederlands Film Festival 2016. De films zijn bestemd voor vertoning in de bioscoop, via internet en op televisie via de NTR.

Mocht het project geselecteerd worden dan staat 26 januari 2016 het kennismakingsgesprek gepland.

Meer info:

Nederlands Filmfonds
Jolijn van Rees
Pijnackerstraat 5
1072 JS Amsterdam
020-5707678
j.van.rees@filmfonds.nl

 

NTR televisie
Redactie NTR
Postbus 29000
1202 MA Hilversum
035 6774555
drama@ntr.nl