NPO
NTR
28 september 2015

zwemparadijs

Het overdag uitzenden van de korte film Het Zwemparadijs leidde tot enkele kritische reacties. NTR en NPO Zapp kunnen daar het volgende op antwoorden:

Op donderdag 24 september is om 17.00 uur de korte film Het Zwemparadijs uitgezonden op Zapp. De film, een coproductie van de NTR, gaat over twee jonge meisjes, die in ‘de jungle’ van een zwemparadijs terechtkomen. We zien stoere puberjongens en -meisjes, met uitdagend gedrag en grof taalgebruik. De film is in 2009 gemaakt voor een volwassen publiek. De scenaristes baseerden zich op hun eigen jeugdervaringen. Wij vinden Het Zwemparadijs geslaagd en herkenbaar, maar moeten toegeven dat de film, gezien de problematiek en het taalgebruik, niet geschikt is voor jonge kinderen. Wij zullen de film in de toekomst niet meer op zo’n vroeg tijdstip uitzenden en bieden onze excuses aan.

Omroep NTR en NPO Zapp