NPO
NTR
15 augustus 2016

 

spoetnik1


Uitzending: vrijdag 30 september, 22.05 uur, NPO 3

Dit jaar sluit NPO3 de programmering rond het Nederlands Film Festival af met de Avond van de Korte Film.

 

Direct na de live uitzending vanaf het Gouden Kalf-Gala beleven de tien KORT!-films die vorig jaar tijdens het festival in première gingen, hun televisie-première. Tussen de films door gaat presentatrice Eva Cleven in gesprek met de makers achter de vijftiende reeks korte films.

 

KORT! biedt talentvolle makers van eigen bodem de kans om films van maximaal 10 minuten te produceren. Met als resultaat jaarlijks tien films die nationaal en internationaal succes behalen.

 

De Avond van de Korte Film is een marathonuitzending met de films, omlijst door korte interviews met de makers. Zo legt Noël Loozen uit waarom hij voor het draaien van zijn eerste korte film Spoetnik de set nabouwde met lego, ontdekken we met Wouter Stoter de ongemakken van een hipstervader in een Vinexwijk en vertelt Marieke Blaauw - van Animatiestudio Job, Joris & Marieke – hoe het imaginaire vriendje van haar dochter de basis was voor de korte film (Otto).

 

Dit jaar ligt de presentatie van De Avond van de Korte Film in handen van presentatrice Eva Cleven.

 

De films van De Avond van de Korte Film zijn:

Ballone di Cannone, Crooked 180, (OTTO), Thanatos, Een vrije dag, Spoetnik, Je vriendin koopt een vis op de markt, Zanger, Lockbuster en Gips.