NPO
NTR

Voor KORT!, het jaarlijkse project voor de korte film, zijn tien nieuwe filmplannen geselecteerd. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival 2019 hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden op NPO 3. Daarna zullen ze op deze website te zien zijn.

Uit 61 inzendingen zijn de volgende projecten geselecteerd:

 

Alexander mooi

Regie & scenario: Marc Wagenaar

Producent: Isabella Films

 

Bitch Fight

Regie & scenario: Thessa Meijer

Producent: Rinkel Film

 

Colosseum

Regie: Gonzalo Fernandez

Scenario: Kim Kokosky Deforchaux

Producent: Levitate Film

 

En route

Regie & scenario: Marit Weerheijm

Producent: Stichting Room for Film

 

Jouw mooie rubberbrein

Regie & scenario: Jelmer Wristers

Producent: Rots Filmwerk

 

Kamer 317

Regie & scenario: Jenneke Boeijink

Producent: Bind & Willink

 

Life as It Is

Regie & scenario: Rob Lücker

Producent: Hazazah Pictures

 

Re-entry

Regie & scenario: Ben Brand
Producent: VENFILM

 

Smaak

Regie & Scenario: Malu Janssen

Producent: IJswater Films

 

Venserpolder

Regie: Teddy Cherim

Scenario: Ashar Medina

Producent: Topkapi Films

 

Bij de selectie speelt de filmische potentie van de scenario’s een belangrijke rol. Naast de inhoud weegt ook de professionele achtergrond van producent en makers en de haalbaarheid van het project mee bij de selectie.

 

KORT! is een samenwerkingsproject in het kader van talentontwikkeling van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds, met steun van CoBO. Doel is om gezamenlijk de productie van de Nederlandse korte film te stimuleren.

 

Net als voorgaande edities gaat KORT! door met duurzaam produceren. De geselecteerde producenten en makers committeren zich aan de voorwaarde om hun films duurzaam te produceren. Zie www.greenfilmmaking.com.