NPO
NTR

 

KORT! geeft nieuwe en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen de kans om korte fictiefilms te maken. 

 

KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten, waarvoor een budget van maximaal € 73.500 per film beschikbaar is. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan KORT! deelnemen. Deze krijgen een langere productieperiode (van maximaal 18 maanden).

 

Een aanvraag kan uitsluitend gedaan worden door een ervaren, in Nederland gevestigde producent. Elke producent mag maximaal drie projecten indienen. Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs die reeds drie keer een Kort hebben gemaakt kunnen zich vijf jaar na de laatste deelname weer opnieuw aanmelden.

 

De selectie vindt plaats op basis van uitgeschreven scenario’s. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp, voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario, de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.
KORT! is verbonden aan de Green Film Making Competition, het duurzaam produceren van film.

 

KORT! is een onderdeel van het Deltaplan Talent, een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds, Mediafonds, CoBO en de Publieke Omroep.

 

Nederlands Filmfonds

Bram Kranendonk
Pijnackerstraat 5
1072 JS Amsterdam
020-5707676
b.kranendonk@filmfonds.nl

 

NTR Televisie
Redactie NTR
Postbus 29000
1202 MA Hilversum
035-6774555
drama@ntr.nl